Школи Мадрида закликали батьків допомогти розчистити лід

Школи Мадрида просять сім’ї учнів допомогти розчистити лід, що утворився після сильного снігопаду.

У понеділок за наказом Міністерства освіти та науки школи повинні відчинити двері, але у них залишилися проблеми із заметами, які через низькі температур перетворилися на брили льоду.

Хвиля холоду після шторму Филомена, які накрив майже всю Іспанію і забрав життя 5 осіб, продовжує створювати проблеми з розчищенням льоду.

За даними місцевої влади в Мадриді, кожна четверта вулиця столиці вже вичищена, але багато дворів, як і раніше заморожені.

“250 шкіл та 70 дитячих садків знову прийматимуть дітей з понеділка, а це значить, що до тих пір 80 з них необхідно розчищати кожен день”, – пояснила заступник мера бегонії Вілласіс.

Побоюючись, що цього не станеться, керівництво школи звернулося за допомогою до батьків дітей. Крім того, понад 400 муніципальних службовців були мобілізовані для забезпечення доступу до таких класів.

Регіональний уряд закликав оголосити Мадрид зоною катастрофи і вже оцінив збитки в 1 мільярд 398 мільйонів євро. Аеропорт, як і раніше, не працює на повну потужність. 351 ділянка дороги залишається закритою.