Україна і Великобританія працюють над новою угодою

Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук вчора, 9 січня, провів зустріч з головою посольства Великобританії в Києві Меліндою Сімонс.

Головним пунктом обговорення стало питання про укладання нової угоди про політичне, економічне і торговельне співробітництво між Україною та Великою Британією.

Робота над угодою просувається досить успішно. У грудні були узгоджені всі питання, які стосуються економічного співробітництва двох країн після того, як Великобританія вийде зі складу Європейського союзу.

Тепер протягом січня буде проведено переговори, на яких повинна бути узгоджена політична частина документу.

Зокрема, прем’єр-міністр зазначив: «Ми очікуємо підписання угоди про політичне і торговельне співробітництво найближчим часом. Це може статися під час майбутнього візиту президента України Володимира Зеленського до Лондону».

Також обговорювалося питання про те, як зробити так, щоб українські громадяни мали можливість в’їжджати до території Сполученого Королівства за спрощеною візовою процедурою. Питання про безвізові поїздки поки не розглядається.

«Зараз актуальним є спрощення процедури отримання українцями британських віз. Це болюче питання. Ми пропонуємо напрацювати шляхи лібералізації відповідних візових умов»,– пояснив Олексій Гончарук.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн вважає, що перехідний період виходу Великобританії з ЄС може бути продовжений і після 31 грудня 2020 року.

Знамениті лондонські червоні телефонні будки визнані архітектурними об’єктами, які тепер будуть охоронятися відповідним законодавством.