Більше 90 000 норок були вбиті в Іспанії через COVID-19

“Влада іспанської автономної області Арагон вирішили знищити більше 90 000 норок через коронавірусну інфекцію”, – повідомляє РІА Новини.

Норки будуть знищені на фермі в муніципалітеті Пуебла-де-Вальверде, де вірус був виявлений у 87% тварин, хоча у них не було симптомів.

Арагонский урядовий радник Хоакін Олона сказав, що наказано вбити всіх тварин.

Ферма була тимчасово закрита в кінці травня після того, як семеро її співробітників дали позитивний результат на коронавірус.

ПЛР-тести на тваринах, проведені 7 червня, були негативними, 22 червня коронавірус був виявлений у п’яти норок, а 13 липня майже 87% тварин були інфіковані.

Після отримання достовірних результатів уряд Арагона прийняв рішення знищити 92 700 тварин в якості профілактичного заходу. Олона визнав, що не було встановлено, чи може вірус передаватися від тварин до людей, але не виключена така можливість.

Іспанія є однією з країн, які найбільше постраждали від COVID-19 в Європі. Було зареєстровано 256 000 випадків зараження, хоча 2,3 мільйона чоловік пройшли тестування на захворювання. Згідно з офіційною статистикою, число загиблих складає 28 400 осіб.