Держдепартамент США розслідує діяльність Байдена на предмет хаосу при виведенні військ з Афганістану

“Держдепартамент США почав розслідування дій президента Джо Байдена при виведенні американських військових з Афганістану”, – повідомляє Fox News з посиланням на Politico.

Справа буде охоплювати серію розслідувань недавніх дипломатичних дій адміністрації Байдена в Афганістані, включаючи спеціальну програму імміграційних віз Держдепартаменту, процедури допуску афганських громадян до статусу біженців в Сполучених Штатах і екстрену евакуацію посольства США в Кабулі.

Дайана Шоу, виконуюча обов’язки генерального інспектора департаменту, оголосила Конгресу про розслідування.

«З огляду на зростаючий інтерес до цієї теми і складну взаємодію між низкою установ і влади, я хотіла проінформувати своїх колег в Конгресі про розслідування проти президента», – сказала Шоу в листі до департаменту.

Багато адміністративних підрозділів в країні, в тому числі Міністерство оборони і Спеціальний генеральний інспектор з відновлення Афганістану, також можуть почати аналогічні розслідування.

Нагадаємо, політичні опоненти нинішнього президента США Джо Байдена розкритикували процес виведення військ США з Афганістану і евакуацію звідти американців, громадян інших країн і афганських біженців.

Після вибуху 26 серпня в аеропорту Кабула, в результаті якого загинуло більше 200 чоловік, в тому числі 13 військовослужбовців США, кілька впливових республіканців закликали Байдена до відставки або імпічменту.