Іспанці будуть працювати чотири дні на тиждень?

Як повідомляє ТАСС, “Іспанія може перейти на чотириденний робочий тиждень”.

За словами лідера лівої партії «Мас Паїс» Ініго Ерехона, фахівці політичного формування розробили пілотний проект по скороченню робочого часу, який підтримали близько 200 малих і середніх підприємств. «У нас призначена зустріч з урядовцями в Мадриді на п’ятницю (5 лютого), на якій ми внесемо нашу пропозицію»,- сказав політичний лідер.

Метою проекту є підтримка малого та середнього бізнесу, який постраждав від обмежувальних заходів в боротьбі з поширенням коронавірусної інфекції. Ресторани, бари, готелі і магазини були закриті протягом тривалого часу, що призвело до великих фінансових труднощів для їх власників і робітників. Скорочення робочого тижня дозволило б підприємцям повернути на роботу звільнених співробітників і навіть найняти нових.

Заступник прем’єр-міністра Іберії Пабло Іглесіас повідомив ЗМІ своєї країни в грудні, що в плани уряду входить перехід на чотириденний робочий тиждень для всіх підприємств країни. “Ми очікуємо, що це станеться до 2030 року», – сказав він.

“Однак поки ніяких конкретних пропозицій в цьому напрямку в ЗМІ не публікувалося», – повідомляє московське інформаційне агентство.

«На сьогоднішній день в Іспанії зареєстровано близько 2,9 млн. малих і середніх компаній», – інформує ТАСС.