Заворушення в Словенії через обмеження в зв’язку з COVID-19 (ВІДЕО)

“Поліція застосувала силу і водомети проти агресивних демонстрантів в центрі словенської столиці Любляни”,- повідомляє національне агентство STA. Протести спалахнули через введеня владою нових заходів по обмеженню COVID-19.

Протестуючі зібралися в центрі міста на площі Республіки в районі будівлі уряду. Серед протестуючих було близько сотні хуліганів в масках.

«Жорстокі протести, організовані групою «Анонімна Словенія», пройшли в центрі Люблян. Протестуючі закидали поліцію феєрверками і камінням. У відповідь поліція застосувала водомети вперше з моменту набуття Словенією незалежності в 1991 році»,- повідомляє агентство.

Під час акцій протесту над головною площею пролетів вертоліт МВС, і після того, як натовп булаі розігнаний, зіткнення з поліцією продовжилися на сусідніх вулицях. За даними ЗМІ, за медичною допомогою звернулися три людини.

Сьогодні влада Словенії продовжила обмежувальні заходи проти поширення інфекції ще на тиждень. Маски необхідно носити, як в приміщенні, так і на відкритому повітрі по всій країні, а також заборонені поїздки між населеними пунктами і скупчення більше шести осіб. Також введена комендантська година з 9 вечора до 6 ранку.