Словаччина планує відкрити новий залізничний маршрут Ужгород-Кошице

Представник залізничної компанії Словаччини Томаш Ковач повідомив, що вивчені всі технічні деталі, які стосуються можливості відкриття нового маршруту з Ужгорода в Кошице з перспективою продовження його до Братислави і Праги.

Новый железнодорожный маршрут Ужгород-Кошице фото

За словами представника компанії, на сьогоднішній день розроблено два варіанти. Для того, щоб було можливо запустити маршрут, необхідно відкрити пункт перетину кордону Матьовце-Павлово. Оскільки новий залізничний маршрут має великий потенціал пасажиропотоку, то зацікавлені в ньому дві сторони: Укрзалізниця та словацька компанія, підкреслив Ковач.

Найкращим варіантом для організації залізничного сполучення, була б побудова європейської колії з Матьовце до Ужгорода, тоді не потрібно було б заміняти колісні пари поїздів, втрачаючи на це дуже багато часу.

За словами представника компанії, зараз настав важливий момент для реалізації цього перспективного проекту. Все залежить від того, як швидко зможуть домовитися представники двох залізничних компаній Словаччини, одна з яких займається будівництвом і обслуговуванням інфраструктури, а друга перевезеннями. Також потрібно в найближчій перспективі змінити статус прикордонного залізничного пункту пропуску Матьовце-Павлово для перетину кордону пасажирами.

Нагадаємо, про плани влади з’єднати обласний центр Закарпаття зі словацьким містом Кошице ще рік тому, в лютому 2017 року, заявили в Державній міграційній службі.

Раніше Мінінфраструктури говорили про запуск поїзда в Словаччину, однак не уточнювали, куди саме.

Джерело: www.eurabota.ua