Пасажиропотік УЗ на польському напрямку зріс у 10 разів

Відкриття нових маршрутів в країни Європейського Союзу: плани «Укрзалізниці» на 2018 рік.

поезд в Польшу

Найпопулярнішим європейським напрямком є повідомлення з Польщею. За рік пасажиропотік між двома країнами збільшився на рекордні 10 разів. Крім цього УЗ в цьому році планує реалізацію масштабних проектів з розвитку залізничних напрямків в Угорщину і в країни Південної Європи. Цими новинами у інтерв’ю Data.ua поділився заступник начальника Департаменту пасажирських перевезень далекого прямування «Укрзалізниці» Олександр Красноштан.

Він розповів, що керівництво УЗ постійно шукає вигідні варіанти нових перспективних маршрутів, якіякісно покращити залізничне сполучення між Україною і Європейським Союзом, враховуючи той факт, що пасажиропотік у цьому напрямку з кожним роком значно збільшується.

«У перспективі ми бачимо Угорщину – реалізацію проекту по вузькій колії Мукачево-Будапешт. Також балтійське напрямок, традиційно – це Польща: Гданськ-Одеса, Гданськ-Львів, в цілому, повідомлення між Балтикою і Чорним морем» – розповів Красноштан.

У найближчій перспективі – розвиток залізничного вокзалу міста Мукачеве, як великого транспортного хаба, тобто, зробити великий пересадочний транспортний вузол для пасажирів, які подорожують в країни Євросоюзу.

Буде побудована нова платформа для пересадки на поїзди, які їдуть в Європу. На сьогоднішній день євроколія, яка йде від державного кордону до Мукачево використовується винятково для вантажних перевезень.

Олександр Красноштан також зазначив, що Мукачево має потенціал, який у майбутньому може зробити з нього великий хаб на європейському напрямку пасажирських перевезень.

Нагадаємо, що Україна має пряме залізничне сполучення з 7 країнами ЄС – Польщею, Чехією, Словаччиною, Угорщиною, Австрією, Румунією і Болгарією.

Джерело www.eurabota.ua