Японський автогігант Toyota буде випускати електромобілі

Світовий виробник автомобілів, компанія Toyota, не хоче відставати від конкурентів і приступає до розробки електромобілів для європейського ринку.

Тенденція переходу автомобільного транспорту з двигунів внутрішнього згоряння на електричні змушує світових автовиробників приймати революційні рішення.

Керівництво японської компанії Toyota оголосило про плани на найближчі роки, які передбачають розробку і масове виробництво автомобілів на електричній тязі. Ці автомобілі, в першу чергу, розраховані на реалізацію в країнах Європи.

На сьогодні половина всіх автомобілів, які виробляються на заводах компанії Toyota, мають гібридні двигуни, однак виявляється, що цього вже недостатньо для того, щоб конкурувати з іншими виробниками.

За словами глави відділу продажів і маркетингу європейського відділення Toyota Метью Харрісона, для фірми настав час для нового випробування – повного переходу на електричні двигуни.

Автогігантові необхідно буде вкласти великі гроші в мережу заправних станцій, на яких користувачі зможуть швидко проводити зарядку своїх електромобілів. В іншому випадку покупці в європейських країнах не будуть відмовлятися від традиційних автомобілів.

Перший автомобіль на електричній тязі Toyota вже проходить тестування.

Кілька тижнів тому британський виробник популярної моделі MINI оголосив, що протягом десяти років повністю відмовиться від будь-яких модифікацій автомобілів окрім електричних.

Згідно з планом, який розроблений в уряді Ірландії, в країні до 2030 року буде повністю заборонено продаж нових автомобілів з двигунами внутрішнього згоряння.

У столиці Польщі – Варшаві вже в наступному році почнеться поступова заміна автобусів з дизельними моторами на електробуси. Запланована поставка 130 електробусів від фірми Solaris .