Німеччина закликає країни ЄС закрити гірськолижні курорти, як мінімум до січня

“Німеччина домагається угоди з країнами ЄС про збереження карантину на закритих гірськолижних курортах до початку січня в спробі обмежити поширення коронавіруса”, – повідомляє BBC.

«Я відкрито скажу, що це буде непросто, але ми постараємося», – заявила канцлер Ангела Меркель після розмови з регіональними лідерами Німеччини.

Ця звістка прийшла, коли країна продовжила часткову блокаду до 20 грудня.

Деякі з перших спалахів коронавіруса в Європі відбулися саме на гірськолижних курортах, що сприяло поширенню інфекції по континенту.

Прем’єр-міністр Італії вже підтримав перенесення початку лижного сезону, але наголосив на необхідності європейського рішення.

«Якщо Італія вирішить закрити всі свої підйомники без будь-якої підтримки з боку Франції, Австрії та інших країн, італійські туристи ризикнуть поїхати за кордон і занести інфекцію додому»,- сказав він раніше на цьому тижні.

Однак Австрія висловила стурбованість з приводу цього плану, заявивши, що міністр фінансів країни сказав, що, якщо ЄС змусить гірськолижні курорти залишатися закритими, «їм доведеться заплатити».

Австрійський уряд вже зіткнулося з судовим позовом через гірськолижне село Ішгль, який пов’язаний з 45 випадками інфікування після того, як лижники принесли вірус з собою додому.

У середу уряд Німеччини оголосив про продовження часткової блокади з більш строгими правилами, що обмежують приватні зібрання до п’яти чоловік з двох сімей. Вони вступлять в силу наступного тижня, хоча дітей до 14 років вони не стосуються.

Країна також оголосила про свої плани на Різдво: зустрічі до 10 осіб дозволені з 23 грудня по 1 січня.

Минулого тижня Всесвітня організація охорони здоров’я попередила, що в Європі зростає число випадків захворювання.

Нові обмеження дозволили скоротити кількість нових випадків інфікування в деяких країнах, але є побоювання, що пандемія може посилитися взимку.