Скоро їздити до Молдови можна буде за внутрішніми паспортами

Для тих громадян України, які регулярно їздять до Молдови, а також для тих, хто тільки збирається відвідати цю країну, є чудова новина. Найближчим часом для перетину україно-молдовського кордону буде достатньо мати при собі внутрішній паспорт.

Уряди України та Молдови домовилися про початок переговорів по питанню перетину кордону між державами за внутрішніми паспортами.

Молдавський уряд вже розробив та затвердив відповідний законопроект. Найближчим часом його повинен розглянути парламент країни. Це важливе питання протягом тривалого часу обговорювалося владою обох країн.

Крапку в переговорному процесі на нещодавній зустрічі поставили президент України Володимир Зеленський і прем’єр-міністр Молдови Майя Санду.

Скоро українці зможуть в’їжджати на територію Молдови по ID-карткам, а молдаванам для в’їзду на українську територію буде потрібен закордонний паспорт або посвідчення особи, яке діє в країні.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в цьому році кількість українців, які відпочивали в Туреччині, склала понад 1,3 мільйона осіб, що на 11,6 відсотка більше, ніж в 2018 році.

Закриваються багато гірськолижних курортів в Альпах, які розташовані на невеликих висотах, через підвищення температури і відсутність снігу.