Чому тисячі людей у ​​Гонконгу раптом почали відмовлятися від хом’ячків

Цього тижня міська влада наказала вбити 2000 хом’яків з десятків зоомагазинів і складів після того, як виявили, що спалах Covid-19 почався з працівника зоомагазину, де пізніше 11 хом’яків дали позитивний результат на коронавірус.

Вчені з усього світу, а також ветеринарна влада Гонконгу заявили, що немає жодних доказів того, що домашні тварини відіграють роль у зараженні людей вірусом. Проте через «політику нульової терпимості» щодо Covid-19 міністр охорони здоров’я Софія Чан заявила, що не може виключити будь-якої можливості передачі хвороби, і тому уряд не може йти на будь-який ризик.

Незабаром після цього було помічено медичних працівників у захисному одязі з червоними пластиковими пакетами, що залишають міські зоомагазини. Близько 150 покупців зоомагазинів відправлено на карантин.

Місцеве товариство з викорінення жорстокого поводження з тваринами, яке керує низкою ветеринарних клінік, повідомило Reuters, що багато стурбованих власників хом’яків зверталися до них за порадою. “Ми закликаємо власників не панікувати і не кидати своїх вихованців”, – йдеться у заяві організації.