Сирія: 25 жертв нападу з боку Асада

«Двадцять п’ять мирних жителів, включаючи сімох дітей, були вбиті в результаті нападів, скоєних, головним чином, з повітря на північному заході Сирії силами режиму президента Башара Асада і його російського союзника», – повідомила Сирійська обсерваторія з прав людини.
За даними обсерваторії, найбільша кількість жертв серед мирного населення в провінції Ідліб. Контрольована джихадистською організацією «Хаджат Тахрір аш-Шам» (HTS), Ідліб є ареною активних бойових дій, які спалахнули з кінця квітня.

Наступ – це реалізація слів Асада, який два місяці тому оголосив, що він повинен очистити північно-західну частину Сирії від бунтівних сирійських і джихадистських нащадків Вільної сирійської армії, для яких це останній анклав, який вони контролюють.

Дані обсерваторії показують, що понад 360 мирних жителів були вбиті з кінця квітня в результаті бойових дій на північному заході Сирії. Найбільше шкоди завдано сирійською і російською авіацією. З квітня були зруйновані 55 медичних центрів в Сирії.

Завдяки допомозі Москви, Асаду вдалося відновити контроль над більшою частиною сирійської території.

За приблизними оцінками, в громадянській війні в Сирії, яка тривала з березня 2011 року, загинуло від 370 до 570 тисяч чоловік.