У Росії немає власних кораблів для завершення будівництва Північного потоку 2

У Росії немає судів, що спеціалізуються на прокладці труб, що ускладнює завершення будівництва трубопроводу Nord Stream 2. Про це заявив глава Російської об’єднаної суднобудівної асоціації Олексій Рахманов на телеканалі “Росія 24”.

Нагадаємо, що швейцарська компанія, яка займалася цією діяльністю, після введення санкцій США щодо «Північного потоку 2», відмовилася від подальшої співпраці.

“У нас немає таких кораблів, які можуть з сьогоднішнього дня взяти на себе таку роботу”, – констатував Рахманов. За його словами, такі судна зазвичай будуються для конкретного проекту.

У той же час він висловив упевненість, що Росія зможе побудувати такий корабель. За його словами, це займе до 6 років: від півтора до двох років на проектування та 3-4 роки на будівництво.

У цьому місяці Сполучені Штати ввели санкції проти компаній, що беруть участь в будівництві Північного потоку 2 і Турецького потоку. Тоді швейцарська компанія Allseas, яка прокладала труби Nord Stream 2, припинила роботу і вивела свої кораблі з проектної зони. Для завершення трубопроводу необхідно прокласти ще 160 кілометрів труб.