Фермерський протест в Гаазі. Трактори вийшли на вулиці

Вчора нідерландська поліція перекрила центр з урядовими будівлями в Гаазі. Це зроблено для того, щоб фермери, які протестують проти екологічних норм, не могли заблокувати центр тракторами. Колони тракторів вирушили вранці до Утрехту, а потім до Гааги.
Згідно нідерландського порталу nltimes.nl, міністерство оборони надало поліцейським вантажівки, які заблокували доступ тракторів до центру. Так армія перекрила найбільші під’їзні шляхи.
Фермери, які протестують проти екологічних норм, хочуть, перш за все, дістатися до будівельного комплексу Binnenhof – місця засідання парламенту Нідерландів.
Фермери перекрили в центрі проїзд громадського транспорту. Прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте закликав фермерів «зберігати спокій і слідувати вказівкам поліції». В іншому випадку до них будуть застосовуватися положення «кримінального права».
Фермери протестують втретє з травня, коли суд ухвалив, що вони не дотримуються європейських екологічних норм, що стосуються забруднення азотом.
«В минулому році ніхто не чув про азот, а тепер це раптово стало питанням життя і смерті»,- сказав один з учасників протесту фермерів по громадському телебаченню NOS.
Досі, незважаючи на вердикт суду, проти фермерів, які порушують правила, не було зроблено ніяких дій, але були внесені пропозиції щодо скорочення поголів’я худоби, що і призвело до акцій протесту.