Сенат США покарає банки, які працюють з Китаєм

Сенат США накладе санкції на банки, які співпрацюють з Китаєм.

Причиною є нове законодавство Пекіну про Гонконг.

Агентство відзначає, що ініціатива належить сенаторові-демократу від Меріленда Крісу Ван Холлену і сенатору-республіканцеві від Пенсільванії Пату Тумі.

Два політика підтвердили, що працюють над законопроектом, який накладе санкції на співробітників Комуністичної партії Китаю і організацій, які схвалюють нове китайське законодавство щодо Гонконгу, а також на банки, які співпрацюють з Китаєм.

«Ми накладемо санкції на тих, хто замішаний в незаконній опозиції Китаю в Гонконзі», – сказав Ван Холлен, який назвав закон «грубим порушенням» угоди між Китаєм і Великобританією, яка раніше підтверджувало суверенітет Гонконгу. Угода 1999 року гарантувало Гонконгу статус особливого адміністративного району.

Китай в даний час працює над новим законодавством в регіоні, щоб зменшити його автономію. Президент США Дональд Трамп заявив, що Сполучені Штати будуть мати «дуже сильний відгук» на закон, в той час як сенатор Джош Хоулі заявив, що представить Сенату пропозицію засудити новий закон про національну безпеку в Гонконзі і накласти санкції на Китай.