Розмова Макрона з Байденом переконала його повернути французького посла в США

Президент Франції Еммануель Макрон поверне посла Франції в США після того, як його американський колега Джо Байден визнав, що консультації з Францією перед оголошенням про тристороннє партнерство в області безпеки з Великобританією та Австралією могли б запобігти дипломатичній суперечці.

Минулого тижня Франція відкликала своїх послів в США і Австралії для консультацій після того, як Вашингтон і Лондон підписали угоду про створення атомних підводних човнів з Канберрою, що призвело до розірвання попереднього паризького контракту з Австралією на поставку дизельних підводних човнів на суму 40 мільярдів доларів.

“Макрон і Байден провели телефонну розмову, в ході якої глави двох держав домовилися почати поглиблені консультації для відновлення довіри”, – повідомив Єлисейський палац.

Він додав, що Сполучені Штати також пообіцяли збільшити підтримку антитерористичних місій під егідою Організації Об’єднаних Націй в Сахелі в Африці. “Обидва президенти також домовилися зустрітися в Європі в жовтні”, – повідомив Білий дім.