На посту канцлера Меркель немає коли будувати плани на майбутнє після виходу на пенсію

“Канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що під час пандемії ніколи було думати про своє майбутнє після відходу з поста канцлера в уряді Німеччини. Вона планує зробити це після закінчення терміну її повноважень”, – повідомляє Голландська телекомпанія.

«Моя робота забирає весь мій час, особливо під час пандемії коронавіруса, тому у мене зовсім немає часу думати про те, що я буду робити далі. Я буду спати, гуляти на природі, а потім подумаю про те, що саме я хочу зробити.”

«Я буду рада цьому, але поки я рада робити свою роботу», – сказала Меркель.

Наступні парламентські вибори в Німеччині пройдуть 26 вересня 2021 роки без участі чинного канцлера Ангели Меркель. Вона неодноразово заявляла, що не має наміру висуватися консервативним блоком HDZ / HSS на пост канцлера і планує піти з політики в кінці свого терміну.

В кінці 2018 року Меркель покинула пост голови Християнських демократів, але залишилася канцлером. Меркель керує кабінетом з листопада 2005 року.

Виступаючи по відеозв’язку з Берліна, Меркель сказала, що вдячна за запрошення на річницю святкування визволення Нідерландів від фашистів, як «особливий знак дружби між Нідерландами та Німеччиною». У своїй промові Меркель безпосередньо звернулася до вижив в таборах смерті і розповіла про Анну Франк, описавши «безмірні страждання, які довелося пережити людям».

«Ніщо не може заповнити порожнечу, залишену убитими людьми. Ніщо не може усунути втрати і біль тих, хто вижив … Збереження пам’яті – вічна відповідальність Німеччини ».

За її словами, проблему свободи не можна вирішувати сьогодні без урахування наслідків пандемії коронавіруса.

«Щоб подолати цю загрозу і знову користуватися нашими свободами без обмежень, ми можемо побудувати міцний фундамент: європейську солідарність, як результат унікального процесу примирення і об’єднання».

Сьогодні європейці покликані захищати свої цінності, і недавні терористичні атаки «нагадують нам, що, як громадяни, ми повинні рішуче протистояти всім формам антисемітизму і расизму, а також всім формам ненависті і ворожості по відношенню до певних груп».

«Але ми ніколи не забудемо, що не можемо змінити минуле».