Напруженість в Греції: індустрія туризму вважає, що правила COVID-19 нездійсненні

“Згідно з опитуванням туристичного бізнесу в Греції, санітарні вимоги до готелів, розроблені для захисту гостей і персоналу від зараження COVID-19, або неясні, або нездійсненні, або просто занадто дорогі”, – пише Kathimerini.

Однією з найбільших проблем, з якими стикаються готельєри, є нечітка основа для роботи з лікарями. Незважаючи на те, що в кожному готелі має бути лікар на місці, не враховується, які медичні навички потрібні або яка буде оплата. Грецька медична асоціація намагалася усунути ці прогалини, публікуючи збори, які є мінімальною вимогою.

Один отельер сказав, що деякі лікарі на островах в цьому місяці вимагали 100 євро за номер на місяць, що означає вартість 10 000 євро в місяць для готелю з місткістю 100 номерів.

Проблема актуальна, оскільки міра вступає в силу в суботу. Нагадуємо, що готелі зобов’язані співпрацювати з лікарем, який проведе необхідні аналізи і огляне гостей, заражених вірусом або з симптоми.

«Це не робота готельєрів – виявляти, обстежувати і обслуговувати пацієнтів, інфікованих COVID-19», – йдеться в листі, направленому отельерами уряду. «Це робота державних організацій охорони здоров’я. Якщо ви вважаєте, що це необхідно для готелів з більш високою пропускною здатністю, вибір лікаря або другого медичного працівника повинен виходити зі списку, який ви складете, а витрати повинні покриватися з державного бюджету, а не з готелю “,- додали вони.

Поромні компанії, тим часом, також виступили проти умов, накладених на них, заявивши, що вони неефективні. Основні скарги пов’язані з обмеженням місткості 60% – 65% для звичайних поромів і 50% для високошвидкісних поромів, а також з обов’язковим використанням масок навіть у відкритих місцях на борту.

Власники поромів кажуть, що зменшена пропускна здатність, яка призначена для забезпечення фізичного відстані, навряд чи задовольнить попит в серпні. У той же час, тільки деякі пасажири використовують маски. Інші не носять маски на відкритих палубах і відмовляються дотримуватися правил, викликаючи напруженість, яку екіпажі не можуть контролювати.