Дрон обстріляв працівників в полі. Є жертви

«Щонайменше, дев’ять мирних жителів були вбиті і шестеро отримали поранення в результаті безпілотного нападу, яке повинно було вразити цілі бойовиків «Джіхадскої ісламської держави» в східному Афганістані»,- йдеться в повідомленні агентства AFP з посиланням на офіційні джерела. За словами місцевих чиновників жертв набагато більше. Щонайменше, 30 людей було вбито і 40 отримали поранення.
Жертвами стали працівники ферми, які займалися збором кедрових горіхів в Вазір Тангі, в районі Чогджані в провінції Нангархар, на сході Афганістану.
«Робочі запалили вогнище і сіли навколо нього. Потім на них напав безпілотник»,- повідомив агентству Рейтер старійшина Малік Рахат Гюль.
За словами представника поліції в Нангархара, Мубарез Атала, 15 осіб було вбито в ході рейду і шість були поранені. «Ця атака була спрямована на бійців Daesh (арабська абревіатура IS), але мирні жителі були убиті помилково»,- сказав Атал. У свою чергу член обласної ради Аджмал Омар заявив, що близько 30 людей загинули.
У своєму звіті за першу половину 2019 року Місія Організації Об’єднаних Націй по підтримці в Афганістані (МООНСА) повідомила, що більшість цивільних осіб, загиблих в результаті бойових дій, були вбиті урядовими афганськими і американськими силами, а не повстанськими угрупованнями. В основному це повітряні атаки.