У Кіото навчатимуть туристів культурі

Іноземні туристи в одному з найбільш відвідуваних районів Кіото отримають на свої смартфони повідомлення, що нагадують їм про правила поведінки. Пілотний проект міської влади та уряду Японії почався після скарг місцевих жителів.
На даний момент програма проходить випробування на вулиці Ханамікодзі в районі Гіон, де є багато традиційних чайних кімнат і історичних будівель. Туристи, які встановили на своєму телефоні додаток для інформування відвідувачів або використовують портативні електронні пристрої, орендовані в готелях і пансіонах, отримають автоматичні повідомлення англійською та китайською мовами про місцевий етикет.
Консультанти, які патрулюють вулиці в позначеному районі, також нададуть інформацію, а інформаційні плакати будуть розвішані в багатьох місцях.
Пілот, організований Міністерством землі, інфраструктури, транспорту та туризму і владою Кіото, триватиме до 8 грудня, а потім буде оцінений на основі записів моніторингу вулиць і анкет, заповнених жителями.
Це відповідь на випадки неправомірної поведінки іноземних туристів, про які повідомляють місцеві жителі. Жителі вказали, серед іншого, туристи переслідували майко – учениць гейш – і фотографували їх без дозволу. Крім того, вони проникали на приватні території і, навіть, завдавали певний матеріальний збиток будинкам місцевих жителів.