Сергій Лавров: США з відходом з Афганістану «де-факто» визнають свою поразку

Сполучені Штати, виводячи свої війська з Афганістану, де-факто визнали провал своєї 20-річної місії в цій країні. Про це заявив міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров, виступаючи на лекції в Далекосхідному федеральному університеті, присвяченій міжнародній діяльності Росії в інтересах держави.

«Сполучені Штати не просто виводять війська з Афганістану, вони виводять їх, де-факто визнаючи провал своєї 20-річної місії», – сказав він.

«Вашингтон, виводячи війська з Афганістану і Кабула, які не хочуть формувати перехідний уряд з рухом «Талібан», залишає конфлікт в країні для вирішення силовим шляхом», – сказав Лавров.

«Талібан» поводиться більш войовничо, тому що угода передбачає формування перехідного уряду, який потім відкриє шлях до формування більш стабільних державних структур.

«На жаль, лідери в Кабулі не надто схильні організовувати щось перехідне, вони побоюються, що це відведе їх від політично активної діяльності. Виходить, що і вони, і американці, йдучи звідти, залишають всю ситуацію на силове вирішення», – сказав міністр.