Польський авіаперевізник LOT скасує всі рейси на два місяці через страйк

Польський авіаперевізник LOT скасує всі рейси на два місяці через страйк

Польский авиаперевозчик LOT

З 18 жовтня польський авіаперевізник LOT скасує всі свої рейси на 63 дні. З такими заявами звернулися співробітники авіакомпанії LOT у Межзаводский страйковий комітет.

За словами голови профспілки судновласників і авіаційного персоналу Моніки Желязик, страйк має розпочатися 18 жовтня о 5:00 годині ранку і триватиме не менше ніж 63 дні, або до того моменту поки не будуть виконані умови страйкуючих.

Вже кілька місяців співробітники фірми LOT проводять короткі страйку, протестуючи проти звільнення голови профспілки судновласників і авіаційного персоналу Моніки Желязик, а також різних колективних спорів.

Директор відділення зв’язку LOT – Адріан Кубіцький, оцінює рішення профспілки робити страйк, як шкідливе для компанії і пасажирів. «Немає законного дозволу на страйк: профспілки не мають такого законного дозволу, щоб використовувати робітників для організації страйку на даний момент», – говорить він. Тому заохочення працівників до страйку – це заохочення до незаконної діяльності. Наші пасажири не повинні боятися, що рейси будуть скасовані через незаконну діяльність наших співробітників. Ми сподіваємося, що профспілки це пам’ятають і будуть нести відповідальність за свої дії», – сказав Кубіцький.

Джерело: www.eurabota.ua

17.10.2018