Подвоєння кількості тяжкохворих з COVID-19 за тиждень в Ізраїлі

Число людей, серйозно інфікованих новим коронавірусом (COVID-19) в Ізраїлі, майже подвоїлось за останній тиждень і тепер становить 46, згідно з даними, опублікованими міністерством охорони здоров’я Ізраїлю, повідомляє Haaretz.

Крім того, вчора в Ізраїлі було зареєстровано 518 нових випадків COVID-19, в результаті чого число активних випадків збільшилася до 3568. Число жертв вірусу зараз становить 6429.

З 74 421 проведених тестів на коронавірус в середу 0,7 відсотка дали позитивний результат.

Також в середу міністерство охорони здоров’я Ізраїлю оголосило, що у вакцинованого пасажира, що прибув до Ізраїлю з-за кордону, був діагностований перший в країні випадок нового варіанту коронавіруса, відомого як Дельта+. Інша людина, що зв’язалась з перевізником, в даний час чекає результатів свого тесту на COVID-19.

Хоча варіант Дельта + схожий на широко поширений варіант Дельта, поки не ясно, чи є він більш заразним або небезпечним, ніж варіант Дельта. Варіант Дельта + відрізняється білком на поверхні вірусу, який дозволяє вірусу зв’язуватися з кліткою і інфікувати її.

У середу кабінет коронавіруса вирішив, що всі пасажири, що прибувають до Ізраїлю, повинні бути поміщені в карантин, навіть якщо вони були вакциновані в Ізраїлі, до тих пір, поки вони не отримають негативний результат тесту на COVID-19, прийнятий після прибуття. Нові обмеження вступлять в силу в найближчі дні.

Варіант Дельта + був вперше виявлений в Індії, як і варіант Дельта, і тепер зустрічається в ряді інших країн, включно зі Сполученими Штатами і Сполучене Королівство. Однак неясно, чи стане він домінуючим штамом в цих країнах.