В Ізраїлі зареєстровано перший випадок нового африканського варіанта Covid

“Міністерство охорони здоров’я Ізраїлю оголосило у п’ятницю, що воно зареєструвало свій перший випадок нової африканської версії COVID-19, причому інфікованою людиною був ізраїльтянин, який повернувся з Малаві”, – повідомляє AFP.

Двоє інших теж можуть бути заражені, але результатів аналізів поки що немає, вони поміщені на карантин.

Ізраїль був однією з перших країн, що відгукнулися на новий варіант, вперше відкритий у Південній Африці, з обмеженнями на поїздки.

Міністерство охорони здоров’я заявило, що всі троє було вакциновано, не уточнюючи кількість доз або тип вакцини.

Новини про поширення вірусу в Ізраїлі з’явилися наступного дня після того, як вчені з Південної Африки заявили, що вони виявили варіант B.1.1.529 з як мінімум 10 мутаціями порівняно з двома, які є у Delta.

Ізраїль був однією з перших країн, які в минулому році випустили вакцини проти коронавірусу завдяки угоді з Pfizer, яка надала їм доступ до мільйонів доз в обмін на дані про ефективність вакцини.

Повністю вакциновано понад 5,7 мільйона з дев’яти мільйонів жителів країни.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Нафталі Беннетт скликав у п’ятницю вранці зустріч із представниками органів охорони здоров’я та свого уряду, щоб оцінити ситуацію з Covid у країні.

ВООЗ має зустрітися пізніше у п’ятницю, щоб вирішити, чи слід ідентифікувати новий штам як варіант «інтересу» чи «турботи».

Ізраїль додав червоноафриканські держави Ботсвани, Есватині, Лесото, Мозамбік, Намібію, Південну Африку та Зімбабве до свого «червоного списку» пізно ввечері в четвер для відкриття опціону.

Раніше цього місяця Ізраїль провів «навчання з військових ігор» на випадок виявлення нової смертоносної версії Covid-19.

Симуляція охоплює різні аспекти кризи, включаючи масові вакцинації, комендантську годину та заборону на польоти.