РПЦ не буде благословляти зброю масового знищення

Російська Православна Церква відома своїми сильними позиціями з різних питань. Тепер вона запропонувала припинити практику священиків, які благословляють зброю масового знищення, хоча розбризкування святої води на літаки і кораблі, як і раніше вважається доцільним.

За повідомленням BGNES, церква випустила проект документа, в якій виклала бачення своєї ролі в благословенні православних християн, які «захищають Батьківщину» і «виконують свої військові зобов’язання», запрошуючи користувачів Інтернету обговорити цю пропозицію.

Російські часто просять священиків благословляти що завгодно – від нових автомобілів і квартир до космічних кораблів “Союз”, вважаючи, що цей жест дає божественний захист.

Після розпаду Радянського Союзу священики також почали благословляти війська, літаки і кораблі і всі види зброї, від автомата Калашникова до ядерних балістичних ракет Іскандер.

Проте, документ РПЦ пропонує «прибрати з священицької практики» благословення будь-якого виду зброї, використання якого може привести до необмеженої кількості смертей, включаючи зброю масового знищення.

У той же час залишається «доречним» «благословляти транспорт, який використовується солдатами на землі, воді і в повітрі», щоб просити Бога захистити людей, які його використовують, йдеться в проекті.

Російські військові встановили більш тісні зв’язки з російським міністерством оборони під керівництвом міністра оборони Сергія Шойгу, який також керував будівництвом величезного собору для російських військ за межами Москви.

Він повинен бути відкритий 9 травня, через 75 років після перемоги Радянського Союзу над фашистською Німеччиною у Великій Вітчизняній війні.

З 2010 року військові вводять в свої ряди священиків, в тому числі «літаючі» відділення, які можуть мати рухомі надувні каплиці.