Путін особисто наказав російській розвідці підтримати Трампа в перемозі на виборах у США

Витік кремлівських документів, отриманих British Guardian, показує, що президент Росії Володимир Путін особисто наказав секретним спецслужбам підтримати «психічно нестабільного» Дональда Трампа на президентських виборах в США в 2016 році.

Документи показують, що 22 січня 2016 року, за десять місяців до виборів в США, відбулося ключове засідання Ради безпеки Росії за закритими дверима, на якому Путін і його керівники розвідки і високопоставлені міністри погодилися, що перебування Трампа в Білому домі допоможе забезпечити досягнення стратегічних цілей Москви. До них відносяться «соціальні хвилювання» в Сполучених Штатах і ослаблення переговорної позиції президента США.

Трьом спецслужбам було наказано знайти способи підтримати Трампа в указі, підписаному Путіним.

Станом на 22 січня 2016 року Трамп був в числі фаворитів у гонці за висунення на пост президента Республіканської партії. У доповіді експертної групи Путіна рекомендувалося, щоб Москва використовувала «все можливе вплив» для забезпечення перемоги Трампа.

У звіті під номером 32-04 говориться, що Трамп був «самим багатообіцяючим кандидатом Путіна». Він також включає психологічну оцінку Трампа, який був описаний як «імпульсивний, психічно неврівноважений і неврівноважена людина, що страждає комплексом неповноцінності».

«Абсолютно необхідно використовувати всі можливий вплив для сприяння його обрання на пост президента Сполучених Штатів», – йдеться в звіті, сподіваючись, що це дестабілізує американську соціально-політичну систему.

Західні спецслужби знайомі з документами кілька місяців і уважно їх вивчили. Документи, побачені Guardian, здаються серйозною і дуже незвичайної витоком з Кремля.

Також є чітке підтвердження того, що у Кремля є компрометуючі або потенційно компрометуючі матеріали про майбутнього президента США, зібрані, як йдеться в документі, з попередніх «неофіційних візитів Трампа на територію Російської Федерації».

У документі йдеться про «певні події», що відбулися під час візитів Трампа в Москву. Членам Ради Безпеки Росії пропонується знайти детальну інформацію в пункті 5 Додатку 5, говориться в документі. Незрозуміло, що містить додаток.

The Guardian показала документи незалежним експертам, які підтвердили їх автентичність.

Кремль відкинув цю інформацію і звіт, а офіційний представник Путіна Дмитро Пєсков назвав ідею про те, що це сталося, «великим злочином» і що це була повна брехня і фейковий новини.