Ринок праці Польщі в 2019 році буде на підйомі

Кількість безробітних в Польщі в цьому році і далі буде зменшуватися.

Такий оптимістичний прогноз дав на 2019 рік заступник міністра сім’ї, праці і соціальної політики Польщі Станіслав Швед. Високопоставлений чиновник упевнений, що польський ринок праці буде надавати можливість для працевлаштування не тільки полякам, а й іноземним громадянам, в тому числі й українцям.

За оцінкою С. Шведа, показник рівня безробіття в Польщі є одним з найнижчих в Європі. За підсумками грудня 2018 року частка людей, які шукають роботу, становила 5,9 відсотків. Невелике збільшення цього показника у грудні – явище тимчасове.

«Перш за все, на зростання рівня безробіття в грудні минулого року вплинуло закінчення сезонних робіт. Адже в цей період більше людей звертаються до управлінь праці та зайнятості. Крім того, він найнижчий в історії, починаючи з 1990 року, якщо ми говоримо про показники за грудень», – розповів Станіслав Швед.

Число робочих місць в Польщі постійно збільшується. У минулому році додалося 700 тисяч нових вакансій. Всього в країні працює 16,6 мільйона людей.

Нагадаємо, раніше ми писали про найнижчий рівень безробіття, який зафіксований в Євросоюзі за 18 років. У листопаді 2018 року безробітних виявилося 6,7 відсотка від загальної кількості працездатних людей.

Джерело: news.eurabota.ua

16.01.2019