Електоральний абсурд: мером стала прибиральниця, яка не вміє працювати з документами

“Прибиральниця адміністративної будівлі стала мером невеликого села в Чухломському районі, хоча сама зізналася, що була лише «технічним» кандидатом. Вона пояснила, що не вміє працювати з документами і не знає, які обов’язки глави поселення”, – повідомляє РІА Новини.

Секретар ЦВК Майя Гришина повідомила РІА Новини, коментуючи публікації про те, що на виборах мера селища в Костромській області перемогла прибиральниця: “Кожен кандидат, який переміг на виборах, повинен прийняти або відмовитися від мандата”.

«Загальне правило, яку б позицію не займав кандидат,  він повинен прийняти мандат, все інше в цьому випадку не має юридичного значення. Якщо він не прийме мандат, в цьому випадку доведеться провести нові вибори», – додала Гришина.

Вона пояснила, що терміни ухвалення мандата регулюються місцевим законодавством. За її словами, переможець може піти у відставку, але слід враховувати, що регіональні закони можуть містити санкції за це, в тому числі фінансові, наприклад, відшкодування витрат на вибори.