Заражені COVID-19 на альпійському курорті подали до суду на уряд Австрії

Адвокат подає позов проти уряду Австрії від імені інфікованих COVID-19 на гірськолижному курорті в березні.

“Консорціум з більш ніж 1000 чоловік, які стверджують, що вони заразилися COVID-19 на австрійському гірськолижному курорті Ішгль, оголосив про судові позови проти уряду через несвоєчасну боротьбу зі спалахом”, – повідомив на прес-конференції у Відні адвокат групи Петер Колба.

Колба подав позови від імені двох туристів і бізнесмена, що заразився вірусом на курорті, а також сім’ї людини, яка померла після зараження там. Вони вимагають до 100 000 євро в якості компенсації за збиток.

Ці чотири випадки є першими спробами судових позовів з приводу спалаху коронавіруса і можуть привести до додаткових судових позовів для багатьох інших, хто заразився в тірольському місті. «Це тільки перші випадки, за ними підуть і інші», – сказав Колба.

Колба, який очолює юридичний відділ Австрійської групи захисту прав споживачів, на сьогоднішній день зв’язався з 6000 чоловік з 45 різних країн у зв’язку зі спалахом хвороби в Ішгль. Принаймні 32 з інфікованих там померли.

Позови засновані на твердженні, що влада відреагувала занадто пізно – вона залишили курорт відкритим на кілька днів в березні після заяв про те, що там були випадки COVID-19.