Третій розлив нафти в Росії і витік 3000 кубометрів нафти в Тюменській області

“У Тюменській області Росії під час аварії на підземному трубопроводі на Карамовскому родовищі стався витік близько 3000 кубометрів нафти”, – повідомляє ТАСС.

За даними місцевої влади, в Ямало-Ненецькому автономному окрузі розлив не загрожує водним об’єктам і навколишньому лісу. Пошкоджена ділянка ізолюється, і масло транспортується по запасному трубопроводу.

“Газпромнафта-Ноябрьскнефтегаз” заперечує витік 3 тис. кубометрів. За даними компанії, забруднення становить 250 квадратних метрів, проте не уточнюється, скільки витекло природного палива.

“Раніше російські ЗМІ повідомляли про ще один інцидент – в Республіці Комі через аварію танкера витекло близько 90 тонн рідини, що містить нафту. Забруднення торкнулося грунту і води річки Колва”, – повідомляє «Нова газета» з посиланням на місцеву адміністрацію і прес-службу «ЛУКОЙЛ-Комі».

За даними “ЛУКОЙЛа”, витік знаходиться приблизно в 300 метрах від берега річки, тому основна частина забруднення знаходиться в грунті. У зв’язку з аварією в Комі введено надзвичайний стан.

За повідомленням місцевої адміністрації, розлив вже локалізований. Має бути проведена технічна і біологічна рекультивація.

Повідомляється також про третій розлив резервуарів сумнозвісної дочірньої компанії «Норильського нікелю». За даними Deutsche Welle, з бака Таймирської паливної компанії в Красноярському краї стався витік близько 21 тисячі тонн дизельного палива.

Уточнюється, що «над усуненням наслідків досі працюють 54 фахівця і 13 одиниць техніки”.