Вакцині Pfizer-BioNTech, яка показала ефективність 95%, потрібен дозвіл на продаж

“Американський фармацевтичний гігант Pfizer заявив, що аналіз фінального випробування кандидата на вакцину проти коронавіруса показав ефективність вакцини 95% без серйозних побічних ефектів. Протягом декількох днів Pfizer представить документи в Управління по санітарному нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США для отримання дозволу на її використання”,- повідомляють американські ЗМІ.

Аналіз також показує, що вакцина ефективна на 94% для людей старше 65 років.

Опубліковані проміжні результати фармацевтичного гіганта і його партнера BioNTech показують, що вакцина може запобігти зараженню коронавірусом більш, ніж у 90% людей.

Вакцина була протестована на більш, ніж 40 000 чоловік в шести країнах, і про серйозні побічні ефекти не повідомлялося.

Компанії Pfizer і BioNTech повідомили, що фаза III завершена, і ефективність вакцини склала 95%.

3,7% учасників відчули такі побічні ефекти, як втома, а 2% – головний біль.

Остання третя фаза почалася 27 липня. Pfizer повідомив, що в дослідженні брали участь 43 661 доброволець, і 41 135 осіб отримали другу дозу вакцини або плацебо. Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів хоче перевірити здоров’я добровольців після другої дози протягом, як мінімум двох, місяців.

Очікується, що компанії вироблять до 50 мільйонів доз вакцини в 2020 році і 1,3 мільярда доз в 2021 році.

Багато країн висловили заклопотаність з приводу того, що вакцину доведеться зберігати при -73 градусах Цельсія. Але компанії запевнили, що допоможуть спеціальні пакети.

Вакцина була розроблена німецькою біотехнологічною компанією BioNTech і буде вироблятися і розповсюджуватися з використанням американської фармацевтичної компанії Pfizer.