Хвиля самогубств в військово-повітряних силах США. Командування стурбоване

Командування Військово повітряних сил США (ВПС США) стурбоване збільшенням числа самогубств серед свого персоналу. За перші сім місяців цього року 78 осіб наклали на себе руки, служачи в ВПС США.

У ВПС США ми втрачаємо більше людей через самогубство, ніж через інші ворожі причини, навіть більше, ніж в бою. Якщо ми не зробимо щось, ми можемо втратити до 150 – 160 чоловік в 2019 році, – сказав Калет Райт, цитований американськими ЗМІ, який є єдиним в ВПС США з найвищим унтер-офіцерським званням головного сержанта.

Тривожна ситуація призвела до того, що на початку серпня головнокомандувач ВПС генерал Дейв Голдфейн розпорядився, щоб в рамках запобігання суїцидів кожне крило ВПС США виділило один день на звільнення персоналу від робочих обов’язків. Я знаю, що це невеликі жести, враховуючи все, що відбувається в 20-му винищувальному крилі, серйозність події і всі жертви з боку вас і ваших сімей, – сказав полковник Дерек Дж. О’Меллі, командир 20 – го винищувального крила, яке базується на базі Шоу в Південній Кароліні, в якому три самогубства були зареєстровані в цьому році.

Військова влада задається питанням, як протистояти зростаючій хвилі самогубств, і закликають до більшої допомоги американцям, службовцям в збройних силах. Кажуть про недбалість щодо психічного здоров’я. Згідно зі звітом Пентагона, в 2015-2017 роках в військово-повітряних силах було зареєстровано близько 60 самогубств серед військовослужбовців, близько 10 – серед резервістів і з 12 до 21 – у Державній повітряної національної гвардії. У 2008 році, коли почали вести статистику, самогубство було запідозрено в 45 смертельні випадки.

Кількість самогубств зростає серед всього населення США. Їх індекс збільшився з 1999 по 2017 рік на 33 відсотки, до самого високого рівня в післявоєнний період. У минулому році 321 осіб, що служив у збройних силах США, наклали на себе руки. 138 з цих випадків стосувалися армії (тобто сухопутних військ), 68 військово-морських сил, 58 військово-повітряних сил і 57 корпусів морської піхоти.