Сполучені Штати планують включити сім країн до списку обмежень на в’їзд

Уряд президента Трампа планує включити сім країн – Білорусь, Еритрею, Киргизстан, М’янму, Нігерію, Судан і Танзанію, до свого списку спірних заборон на в’їзд, згідно з повідомленнями ЗМІ, цитованим Reuters.

За повідомленнями Wall Street Journal, деякі країни зіткнуться із заборонами тільки на певні категорії віз. Список країн не є остаточним і підлягає змінам відповідно до сайту Politico. В інтерв’ю газеті Wall Street Journal президент США Дональд Трамп заявив, що розглядає можливість додавання деяких країн до списку обмежень на в’їзд, але відмовився уточнити. За словами Politico, оголошення має відбутися в понеділок. Такий крок може погіршити відносини між США і країнами, постраждалими від продовженої заборони, повідомляє БТА з посиланням на Reuters.

Наприклад, Нігерія, яка є найбільшою економічною країною Африки і найбільш густонаселеною країною континенту, є американським партнером у боротьбі з тероризмом і має велику діаспору в Сполучених Штатах. Високопоставлений урядовий чиновник Трампа заявив, що імміграційні обмеження США загрожують країнам, які не відповідають вимогам безпеки, включаючи біометричні дані, обмін інформацією та боротьбу з тероризмом. Міністерство внутрішньої безпеки США ще не відповіло на запити про коментарі. Уряд від коментарів відмовився.

Згідно з чинною версією заборони, громадянам Ірану, Лівії, Північної Кореї, Сомалі, Сирії та Ємену, а також деяким представникам Венесуели та їх родичам, не дозволений доступ до широкого спектру імміграційних і не імміграційних віз США. До недавнього часу Чад входив до списку заборон, але в квітні 2018 року він вибув з чорного списку. Громадяни цих країн можуть подати заявку на виключення із заборони, але вони роблять це дуже рідко.