Віце-президент США спростовує інформацію про “українську справу” Трампа

В офісі Віце-президента США Майка Пенса спростовують інформацію колишнього радника Дональда Трампа Джона Болтона, в якій йдеться про те, що президент США заявив про затримку допомоги Україні, якщо керівництво цієї країни не надасть йому політичну підтримку.

Нещодавно в американську пресу просочилися деякі подробиці з книги Болтона, де він і стверджує, що Трамп відклав безкоштовну військову допомогу Україні, очікуючи натомість політичних послуг у вигляді розслідування проти його опонента Джо Байдена. Саме на цьому твердженні і була розроблена процедура імпічменту проти президента США Трампа. Процедура була підготовлена Палатою Представників і в даний час розглядається в Сенаті.

“Президента дратувало те, що на уряд США лягла велика відповідальність за допомогу Україні, в той час, як європейці не виконують свої зобов’язання. Президент також був серйозно стурбований питанням корупції в Україні. Але я ніколи не чув, щоб Дональд Трамп пов’язував Україну з розслідуванням по відношенню до сім’ї Байдена”. – заявив керівник апарату Віце-президента Пенса, Марк Шорт.