Росія відповіла Україні щодо удару по кораблях в Криму і Новоросійську

Колишній начальник спеціального зенітно-ракетного комплексу ВВС Росії полковник Сергій Хатілев в інтерв’ю порталу Ura.ru прокоментував слова українського експерта Михайла Жірохова, який заявив, що Україна має можливість досягати російських кораблів в чорноморському порту Новоросійськ.

Раніше український експерт висловив думку, що завдяки новій протикорабельної крилатої ракети R-360 комплексу “Нептун” Україна може вразити цілі біля берегів Криму, а також російські кораблі в районі порту Новоросійськ.

Російський військовий експерт вважає, що подібні погрози необгрунтовані, і що заява Жірохова носить політичний характер.

«З цими ракетами українцям просто нічого там робити. Ніхто не дозволить нашим кораблям потрапити під обстріл. (…) Є ППО і прибережний ракетний комплекс. В українців просто немає шансів », – підкреслив Хатілев.

За його словами, гіпотетична «атака» буде відображена силами і черговими засобами без залучення додаткових сил.

Хатілев також зазначив, що зброя, про яку говорив Джірохов, була отримана з радянської ракети 1980-х і 1990-х років. У той же час Україна провела ракетні випробування для ураження надводних цілей, але не отримала поліпшених характеристик.