Україна виконала майже всі умови для продовження співпраці з МВФ

«Робота над виконанням Україною вимог Міжнародного валютного фонду для нової програми співпраці знаходиться на завершальній стадії»,- повідомляють в Нацбанку.

Гроші уряду України потрібно отримати за будь-яку ціну. Великі проблеми, які накопичуються в економіці, мільярдні борги кредиторам, які треба вчасно віддавати, стимулюють завершення роботи над усіма вимогами МВФ. В іншому разі не буде нової кредитної програми, а без неї ситуація може погіршитися кардинально.

Заступник глави НБУ Дмитро Сологуб розповів: «Більшість вимог МВФ для нової програми Україна виконала. І робота над ще не виконаними кроками вже теж майже закінчилася».

Місія МВФ в ці дні проводить консультації з представниками української влади. Швидше за все, Україна може найближчим часом розраховувати на нові транші.

Щодо роботи НБУ Сологуб зазначив, що «у МВФ до нас взагалі питань немає. Нацбанк виконує вимоги монетарної політики».

Цього разу для запуску нової програми МВФ вимагає, щоб українська влада виключила можливість повернення ПриватБанку його колишнім власникам. Відповідний законопроект вже у Верховній Раді.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що тепер сервісний збір за польську національну візу можна оплатити в відділеннях ПриватБанку або через додаток «Приват24».

Прибуток українкою банківської системи в 2019 році в порівнянні з 2018 роком збільшився майже втричі і склав рекордні 59,6 мільярда гривень.