Росія обмежує доступ до Twitter

“Росія заявила, що планує знизити швидкість інтернету при спробах отримати доступ до Twitter в країні, оскільки соціальна мережа не видаляє «незаконний контент», – повідомляє AFP.

В останні місяці Москва посилила тиск на американські соціальні мережі Twitter і Facebook після того, як не змогла видалити заклики до росіян взяти участь в антиурядових демонстраціях.

У заяві Роскомнадзора йдеться, що їх рішення обмежити доступ до сервісів Twitter було направлено на «захист громадян Росії» і примус кампанії до дотримання російського законодавства.

У федеральному агентстві уточнили, що обмеження доступу почнеться сьогодні і включає «зниження швидкості обслуговування» для всіх мобільних користувачів і 50% користувачів настільних комп’ютерів. Служба також зазначає, що з 2017 року, вона направила понад 28000 запитів в Twitter, щоб видалити посилання на дитячу порнографію, інформацію про споживання наркотиків і закликах до неповнолітніх вчинити самогубство.

Роскомнадзор попередив, що якщо Twitter проігнорує російський закон, підуть ще більш суворі обмеження, в тому числі повна заборона в країні.

В останні роки російська влада посилила контроль над Інтернетом в ім’я боротьби з екстремізмом, тероризмом і захисту неповнолітніх.

У 2019 був прийнятий закон про розвиток «суверенного Інтернету», спрямований на ізоляцію Росії від всесвітньої павутини.

У Росії вже заблоковані кілька веб-сайтів, які відмовляються співпрацювати з владою, наприклад, відеоплатформа Dailymotion і професійна мережа LinkedIn.