Кораблі НАТО увійшли до Одеського порту

“Мінна група кораблів НАТО увійшла до Одеського порту”, – повідомляє інтернет-видання Dumskaya.net.

Це перша в цьому році стоянка кораблів НАТО в Одесі. Турецький навчальний корабель A577 TCG Sokullu Mehmet Paşa є флагманом групи. До його складу також входять турецький корабель M267 TCG Ayvalik (M267), іспанська TSPS Tajo (M36) і румунський ROS Lt Lupu Dinescu (25). Командир загону – капітан першого рангу Юсуф Карагул.

Командний склад групи зустрінеться з керівництвом ВМС України.

У листопаді минулого року генеральний секретар Північноатлантичного союзу Йенс Столтенберг оголосив про необхідність посилення присутності НАТО в Чорноморському регіоні.

У грудні 2014 року Верховна Рада України внесла поправки до двох законів, скасувавши непов’язаний статус держави. У червні 2016 року були прийняті додаткові поправки, що визначають членство в НАТО, як мету зовнішньої політики країни. Україна також повинна була забезпечити повну сумісність своїх збройних сил зі збройними силами союзників до 2020 року.

Колишній генсек НАТО Андерс Фог Расмуссен раніше заявляв, що для приєднання до альянсу Україна повинна буде відповідати ряду критеріїв, виконання яких займе багато часу. Тому експерти вважають, що Київ не зможе подати заявку на членство в організації в найближчі 20 років.