Путін вимагає терміново внести поправки в закон про зброю після стрілянини в Казані

“Президент Росії Володимир Путін розпорядився переглянути законодавство про контроль за зброєю після смертельної стрілянини в школі в Казані”, – заявив Кремль.

«Президент наказав терміново розробити нове положення про типи зброї, що може перебувати в руках цивільного населення, з урахуванням зброї, використаного під час нападу»,- заявив журналістам прес-секретар Кремля Дмитро Пєсков.

«Справа в тому, що іноді стрілецьку зброю реєструється, як мисливська зброя, яке подекуди використовується, як штурмові гвинтівки і т. д. Це теж буде в терміновому порядку переглянуто», – сказав Пєсков.

“Влада Татарстану оголосили 12 травня вдень жалоби після стрілянини в одній зі шкіл Казані”, – повідомив глава прес-служби президенту Татарстану. У цей день уроки скасовуються у всіх школах.

“За останніми даними, 11 людей загинули і 32 отримали поранення в результаті стрілянини в одній зі шкіл Казані”, – повідомляє ТАСС.

“Напад на школу в Казані, ймовірно, було мотивовано помстою і ненавистю,” – повідомив ТАСС джерело в поліції.

МВС Росії заявило, що після стрілянини в школі був введений строгий режим. Уроки другої зміни у всіх школах міста, за даними влади, скасовані. Головне управління МНС Росії по Татарстану відкрило гарячу лінію психологічної допомоги.