Війна в Ємені має катастрофічні наслідки для психічного здоров’я дітей

Тривала війна в Ємені має руйнівний вплив на психічне здоров’я дітей, причому більше половини говорять, що відчувають себе сумно і пригнічено, попереджає організація “Врятуйте дітей”, цитована AFP.

За словами ООН, уряд, підтримуваний військовою коаліцією очолюваної Саудівською Аравією, більше п’яти років бореться з іранськими повстанцями-шиїтами в конфлікті, який кинув країну в найгіршу гуманітарну кризу в світі.

Згідно зі звітом благодійної групи, більше половини опитаних дітей заявили, що вони борються з сумом і депресією, а кожен десятий каже, що відчував себе так постійно. Близько одного з п’яти дітей сказали, що вони завжди бояться і завжди сумують.

Група заявила, що опитування серед дітей та батьків було найбільшим у своєму роді з початку війни.

“Врятуйте дітей” опитали 629 дітей у віці від 13 до 17 років і 627 батьків та інших опікунів у трьох регіонах Ємену.

Дослідження проводиться в той час, коли Ємен, який довгий час був найбіднішою країною на Аравійському півострові, також стикається з загрозою нового коронавірусу.

Хоча досі не зареєстровано жодного випадку COVID-19, ймовірність виникнення епідемії загрожує і без того слабкій системі охорони здоров’я.

Конфлікт змусив два мільйони дітей покинути свої будинки і кинути школу.

У звіті говориться, що за останні п’ять років понад 7 522 молодих людей були вбиті або покалічені, додавши, що близько 2,1 мільйона дітей у віці до п’яти років серйозно виснажені.