Іспанська поліція виявила «музей» нацизму і цілий арсенал зброї

“Іспанська поліція заарештувала міжнародну банду, причетну до незаконної торгівлі зброєю на Коста-дель-Соль. У будинку одного з її членів, громадянина Німеччини, поліція натрапила на велику колекцію предметів часів «Третього рейху». В ній була зброя, військова форма, нацистські прапори і ордена, а також портрет Гітлера “, – повідомляє Deutsche Welle з посиланням на інформацію прес-служби жандармерії.

Членами банди були британець і двоє німців, один з яких раніше був помічений у зв’язках з правими екстремістами. Він також є власником нацистської колекції. Інший громадянин Німеччини розшукується на батьківщині у справі про незаконне зберігання зброї в Ганновері. В Іспанії він представився звичайним пенсіонером.

Всім трьом затриманим пред’явлено звинувачення в організації злочинної групи, торгівлі зброєю, боєприпасами і наркотиками, а також в підробці фальшивих документів.

За даними прес-служби Цивільної гвардії Іспанії, на незаконному складі зброї в Малазі, що належить банді, знаходилися 121 пістолет, 22 гвинтівки, 8 автоматів, 9 976 патронів різного калібру, 8 глушників, 273 протитанкових гранати.

За даними правоохоронних органів, злочинці купували списану зброю в Східній Європі, яке потім реставрували у власній майстерні і продавали торговцям наркотиками. Розслідування цієї справи почалося в минулому році після того, як в зіткненнях між двома конкуруючими наркокартелями стала застосовуватися все більш небезпечна зброя.