Канада виділить гроші ООН у рамках саміту за демократію

Уряд Канади надасть 8 мільйонів канадських доларів (6,3 мільйона доларів) на фінансування різних гуманітарних програм ООН. Про це йдеться у повідомленні прес-служби прем’єр-міністра Канади Джастіна Трюдо за підсумками першого дня віртуального саміту за демократію.

«З метою подальшого заохочення поваги до прав людини прем’єр-міністр оголосив, що Канада виділить додатково 5 мільйонів канадських доларів на фінансування роботи Управління Верховного комісара ООН з прав людини у 2021 році», – йдеться у заяві прес-служби: “Крім того, 3 мільйони доларів підуть на фінансування інших гуманітарних програм всесвітньої організації, у тому числі пов’язаних із захистом свободи віросповідання”.

Трюдо, який не з’являвся публічно на саміті в четвер, подякував президенту США Джо Байдену за організацію та проведення форуму «в цей критичний для наших демократій час».

Сполучені Штати запросили 110 країн на саміт із питань демократії з 9 по 10 грудня за допомогою відеоконференції. До списку увійшов китайський острів Тайвань, але не увійшли КНР, а також Росія, Туреччина, Єгипет та низка інших країн.

Раніше міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що мета заходу – «поділити народи та країни на демократичні та недемократичні».