Прокуратура Росії вимагає 7 років в’язниці для неповнолітнього, який кидав сніжки у машину ФСБ

“Російська прокуратура вимагає винесення вироку підлітку за те, що він кидав сніжки до автомобіля Федеральної служби безпеки”, – повідомляє Deutsche Welle.

Звинувачення оскаржить рішення суду першої інстанції про вирок до п’яти років умовно 17-річного Гліба Борисова з Москви, якого було визнано винним у пошкодженні автомобіля ФСБ під час мітингу на підтримку лідера опозиції Олексія Навального. Як повідомляє АТС-Інфо, звинувачення потребує 7 років позбавлення волі, протягом яких Борисова відправлять до колонії.

Після мітингу на підтримку Навального 23 січня у Москві в Інтернеті з’явилися відеоролики, на яких група протестувальників кидає сніжки у машину із сигнальними вогнями та номером спецслужб. Деякі демонстранти вдарили машину ногою, а молодик застрибнув на її капот.

Як стверджується, на водія автомобіля оббризкали сльозогінним газом.

На думку московського суду, Гліб Борисов винен у застосуванні «нешкідливого насильства щодо державних службовців та завданні шкоди іноземному майну із хуліганських спонукань». Його виправдали за іншим звинуваченням – групове хуліганство.

Як повідомляє ОВС-Інфо, Борисов зізнався у тому, що разом з іншим протестувальником бив ногами двох співробітників міліції та кидав сніжки у машину ФСБ. Самі співробітники заявили суду, що не відчувають болю, і вибачилися перед хлопчиком.

Крім умовного вироку, суд наклав на молоду людину штраф на покриття ремонту автомобіля.