Сполучені Штати знімають заборони на в’їзд із низки країн

“На сьогоднішній день Сполучені Штати знімають обмеження на поїздки з довгого списку країн, включаючи Мексику, Канаду та багато європейських країн. Таким чином, туристи нарешті зможуть здійснювати відкладені поїздки, а багато родин зберуться вперше за півтора роки суворих заходів”, – пише «Ассошіейтед Прес».

Тепер Сполучені Штати дозволять вакцинованим відвідувачам або особам із негативним результатом тесту на коронавірус в аеропортах та на наземних пунктах перетину кордону. Приймаються люди, які отримали будь-яку з вакцин, схвалених Всесвітньою організацією охорони здоров’я, а не ті, що використовуються в країні. Це означає, що у тих, хто вакцинований AstraZeneca, яка широко використовується, наприклад, у Канаді, не виникне проблем із входом.

Авіакомпанії вже заявили, що очікують на приплив до Європи та інших частин світу після пом’якшення заходів, введених при адміністрації Трампа. Дані аналітичної компанії Cirium показують, що цього місяця кількість рейсів між Великою Британією та США збільшилася на 21% порівняно з попереднім.

Зміни будуть особливо сильними у населених пунктах на кордоні з Мексикою та Канадою, де торгові центри, ресторани та магазини залежать в основному від потоку пасажирів, які проїжджають повз.