Анкара назвала лицемірством заяву ЄС стосовно міграції

Сьогодні Міністерством закордонних справ Туреччини було названо “лицемірною” заяву міністрів закордонних справ Європейського Союзу, в якій говориться, що використовувати тему мігрантів для політичного тиску неприпустимо, повідомляють ТАСС і БТА.

“Європейський Союз ще не в змозі усвідомити з якими надзвичайними труднощами Туреччина стикається в питаннях міграції. Їх звинувачення про те, що Туреччина, в якій найбільше число біженців у світі, використовує проблему міграції в політичних цілях, є новими свідченнями лицемірного підходу”, – виходячи із заяви турецького Міністерства.

Вчора міністри закордонних справ держав, що входять до складу Євросоюзу, на позачерговій зустрічі в Загребі вітали угоду, яку було досягнуто президентами Туреччини і Росії, Реджепом Ердоганом і Володимиром Путіним. В угоді йдеться про перемир’я в сирійській провінції Ідліб. Також на зустрічі було закликано країни до його негайного здійснення. Міністри закордонних справ, з іншого боку, рішуче засудили використання проблеми сирійських біженців для досягнення політичних цілей Анкари, заявивши, що це неприйнятно для ЄС.