Зараз у світі понад 250 мільйонів випадків COVID-19

За даними Reuters, зараз у світі зареєстровано понад 250 мільйонів випадків COVID-19.

Це відбувається на тлі рекордної кількості новоінфікованих у деяких країнах Східної Європи, незважаючи на ослаблення дельта-варіанту.

У всьому світі офіційно зареєстровано 250 613 449 випадків. Загальна кількість смертей становила 5 064 644 особи, і 226 869 271 особа одужали від вірусу.

Аналіз показує, що за останні три місяці середньодобова кількість хворих знизилася на 36%.

Хоча поширення COVID-19 сповільнюється, вірус, як і раніше, заражає 50 мільйонів людей кожні 90 днів через дельту, що легко передається.

Знадобився майже рік, щоб перші 50 мільйонів випадків коронавірусу досягли миру.

Експерти в галузі охорони здоров’я оптимістично налаштовані щодо того, що низка країн залишила позаду найтяжчі наслідки пандемії завдяки вакцинації та вродженому імунітету. Однак вони попереджають, що холодніша погода та майбутні святкові посиденьки можуть знову призвести до збільшення кількості хворих.

«Ми віримо, що в період з цього моменту і до кінця 2022 року ми досягнемо контролю над цим вірусом і зможемо значно знизити серйозні захворювання та смертність», – заявила епідеміолог Марія Ван Керхове із Всесвітньої організації охорони здоров’я.

У четвер Великобританія стала першою країною у світі, яка схвалила інноваційну пігулку проти COVID-19, розроблену спільно Merck та Ridgeback Biotherapeutics, під назвою молнупіравір. Дослідження показують, що він може вдвічі знизити ризик смерті або госпіталізації для людей із групи ризику, якщо починати від початку хвороби.

Число нових випадків інфікування продовжує зростати у 55 із 240 країн, при цьому в Росії, Україні та Греції зафіксовано близькі до рекордних рівнів нові щоденні випадки зараження з початку пандемії.