В Італії через нееффективність екстрених служб не змогли врятувати французького туриста

Полеміка в Італії про ефективність екстрених служб була викликана загибеллю французького туриста, чиє тіло було знайдено в яру після дев’яти днів пошуків. Людина викликав швидку допомогу, тому що  зламала обидві ноги, але рятувальники не змогли встановити його місцезнаходження.
Тіло 27-річного француза, який недавно жив в Римі, було знайдено в неділю ввечері в недоступній ущелині в Ольястро-Чиленто поблизу Салерно на півдні Італії. Він відправився туди на самоті і, як уже говорилося, ймовірно, збився зі звичайного шляху.

Він знаходився в розшуку з 9 серпня, коли зателефонував за номером екстреної допомоги, закликаючи на допомогу. Він повідомив, що в результаті падіння  зламав обидві ноги і не може точно сказати, де знаходиться. Потім його телефон розрядився, і з ним більше не було контакту. Не відомо, скільки він прожив з моменту аварії.

Як з’ясувалося, пошук почався тільки через 28 годин, і французька сім’я також прийняла в ньому участь, звинувативши екстрені служби в затримці початку операції. Як підкреслюють його близькі, помилки були допущені з самого початку.

Глава італійської асоціації екстрених служб Маріо Бальзанеллі зізнався в понеділок, що молодий турист був би негайно виявлений, якби в Італії в 2009 році була введена директива ЄС про розташування телефонів, з яких набираються номери екстрених служб.

Цей випадок свідчить про кричущий, абсурдний і неможливий факт, що в Італії центри швидкої допомоги, номера 118 як і раніше не мають системи визначення місця розташування, хоча це передбачено в постанові міністра економічного розвитку 2009 року, – додав Бальзанеллі.

Він також зазначив, що, незважаючи на рішення ввести єдиний номер екстреного виклику 112 у Європейському союзі, в Італії використання цієї системи як і раніше «серйозно затримується, якщо не паралізовано».