У США побитий рекорд впровадження роботів на виробництві

Протягом 2018 року американські компанії побили рекорд по встановленню роботів.

Дані по роботизації тільки в Сполучених Штатах можуть вразити навіть самого закостенілого скептика. Промислова група Association for Advancing Automation з Анн-Арбор (Мічиган), експерти якої займаються відстеженням і аналізом впровадження роботів у виробничий цикл американських підприємств, відзначає великий прогрес.

Згідно зі статистичними даними, в 2018 році кількість роботів, які були поставлені на американські підприємства досягла 28,5 тисяч одиниць. Цей показник на 16 відсотків більший у порівнянні з 2017 роком.

Поставки роботизованої техніки зросли в усіх секторах американської економіки. Виняток становить виробництво автомобілів. Скорочення поставок роботів пов’язано із завершенням основного циклу підготовки нових моделей вантажівок.

Величезний стрибок кількості роботів стався в минулому році у сфері виробництва продуктів харчування і товарів широкого вжитку. Кількість поставлених роботів на 60 відсотків більша у порівнянні з 2017 роком. Поставки заводам з виробництва напівпровідників і електроніки збільшилися більш ніж на 50 відсотків, а виробники металів встановили на 13 відсотків більше роботів, ніж в позаминулому році.

Примітно, що вперше за 8 років підприємства автомобільної промисловості отримали менше половини від загального обсягу поставок роботизованої техніки. Наприклад, у 2017 році їх частка в загальному обсязі поставок складала 60 відсотків.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в японському готелі, в якому хотіли повністю автоматизувати обслуговування гостей, змушені були відмовитися від частини працівників-роботів через низьку ефективність і замінити їх людьми.

Компанія Google для забезпечення роботи нових офісів і дата-центрів, які будуть відкриватися протягом 2019 року, оголосила набір 10 тисяч співробітників.