Литва зацікавлена в приїзді іноземних громадян

Звичайно, безпосередньо про велику зацікавленість литовського уряду в приїзді громадян з інших країн, в тому числі з України, ані слова. Однак справи говорять самі за себе без зайвих слів.

Тепер литовці, які захочуть запросити до Литви громадян з інших країн, не потребують схвалення міграційної служби. Процедури для того, щоб підтвердити запрошення іноземця, будуть повністю автоматизовані. При цьому кількість запрошень не обмежується. Раніше потрібно було самому звертатися в імміграційну службу, щоб підтвердити запрошення.

Звичайно, для українців, які живуть і працюють в Литві або збираються спробувати щастя в цій країні Балтії, буде цікаво дізнатися, що змінився і порядок видачі і заміни виду на проживання для іноземців. Починаючи з 1 липня 2019 року об’єднані процедури розгляду заяви про видачу або заміни дозволу на проживання, прийняття рішення і видачі документа.

Якщо імміграційна влада за заявою іноземного громадянина ухвалить позитивне рішення, виготовлення документа, що підтверджує вид на проживання, пройде в автоматичному режимі.

Перед подачею прохання про отримання посвідки на проживання або заміну документа потрібно буде заплатити фіксоване мито.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в цілому в Литві проживає близько 58 тисяч іноземних громадян. Українців в цій країні Балтії проживає 17 тисяч осіб – це найбільша іноземна громада в Литві.

Проблему нестачі медичних кадрів в латвійських медичних установах планують вирішити за допомогою українських фахівців.